Tammi-helmikuun luomuviinit Italiasta

Tammi-helmikuun luomuviinit Italiasta

Tammi-helmikuun kuukauden viinit ovat luomuviinejä Italiasta. Tavernello Organic Syrah ja Trebbiano Chardonnay.

3,70€ 12cl ja 22,90€ pullo.

Tavernello Organic Trebbiano Chardonnay tulee Emilia Romagnan maakunnasta, joka sijaitsee Lombardian ja Veneton eteläpuolella. Se on maakunta, joka tunnetaan parhaiten Modenan balsamicosta, Parman kinkusta ja parmesan-juustosta. Luomurypäleet ovat kasvaneet pääosin Romagnan tasangoilla olevilla tarhoilla. Osa tarhoista sijaitsee kukkuloiden rinteillä ja niistä rypäleet on kerätty käsin. Viini on valmistettu perinteisin menetelmin; käyminen lämpökontrolloiduissa terästankeissa n. 16 asteen lämmössä 12 päivän ajan. Viinit on sekoitettu, jonka jälkeen se on saanut kypsyä ja tasaantua kolmen kuukauden ajan.

Maku: Kuiva, hapokas (6 g/l), limettinen, viheromenainen, hennon päärynäinen ja yrttinen, raikas

Tavernello Organic Syrah tulee Sisilian länsirannikolta. Luomutarhat sijaitsevat Petrosinon kunnassa, Trapanin provinssissa, itään ja etelään päin olevilla rinteillä. Tarhojen maaperä on savista kalkkikiveä. Luomurypäleet kerättiin käsin syyskuun puolivälin aikoihin. Viini on tehty perinteisin menetelmin; käyminen lämpökontrolloiduissa terästankeissa kahden viikon ajan, maserointi, malolaktinen käyminen. 20% viinistä on kypsytetty tammitynnyrissä vähintään kolmen kuukauden ajan.

Maku: Täyteläinen, notkea, hedelmäinen, tumman kirsikkainen, boysenmarjainen, mehevän hilloinen