Kuukauden viinit

Kuukauden viinit

Kuukauden viineinä luomua ja vegaanista! Ja tietysti tulevaan pikkujoulukauteen myös uusi kuohuviini Espanjasta.

Eco Rojo Organic and Biodynamic 5,20€ 12cl / 32€ plo
Monastrell 50%, Syrah 50%    Espanja 
Kuiva, keskitäyteläinen. Maku: karhunvatukkaa, kirsikkaa, vadelmia, minttua, lakritsaa

Francisco Gomez viljelee kaiken luomu- ja biodynaamisten periaatteiden mukaan, mikä tarkoittaa kemiallisista lannoite- ja tuholaistorjunta-aineista kieltäytymistä. Biodynaamiseen viljelyyn kuuluu myös ettei kännyköitä käytetä viinitarhoilla, koska signaalien katsotaan häiritsevän viiniköynnöksiä. Kaikki tilan viinit sopivat vegaaneille ja ovat V-sertifioituja, koska valmistuksessa ei ole käytetty eläinperäisiä lisäaineita.  

Francisco Gómez löysi viinitalolleen unelmiensa paikan Alicantesta ja osti ikivanhan La Serratan viinitilan vuonna 2001 Villenan kaupungin läheltä. Hän muokkasi paikasta modernin viinitilan, jossa ykkössijalla ovat korkea laatu ja ympäristön kunnioittaminen. Hacienda La Serrata on loivien kukkuloiden suojaama vihreä paratiisi yli 700 m merenpinnan yläpuolella. Biodynaamisesti viljellyillä viinitarhoilla ei saa käyttää edes matkapuhelimia, jotta ne eivät häiritse köynnöksiä ja lähes kaikki tilan viinit ovat myös vegaanisia.

 

Perlage Pinot Grigio delle Venezie 5,20€ 12cl / 32€ plo
Pinot Grigio, Italia
Kuiva
Perlage Pinot Grigio on raikas ja miellyttävän päärynäinen luomuvalkoviini, joka palkittiin hopeamitalilla Mundus Vini 2013 -kilpailussa ja se ansaitsi kunniamaininnan International Organic Wine Awards -viinikilpailussa.

Luomusertifioinnin lisäksi Perlage Pinot Grigio on myös vegaanisertifioitu, joka takaa sen, että missään viininvalmistusvaiheessa ei ole käytetty eläinperäisiä aineita.

 

Freixenet Xperiencia 34€ plo

Puolikuiva cava, jossa yhdistyy monia makuja miellyttävä makeusaste ja cavan tuttu omenainen raikkaus ja hento mantelisuus. Minimissään 12 kuukautta pullokypsytty cava on sekoitus kaikkia kolmea cava-rypälettä: 50% Parellada, 30% Macabeo, 20% Xarel.lo. Helposti lähestyttävän ja ihastuttavan hedelmäisen makunsa ansiosta Freixenet Xperiencia Cava Seco on täydellinen aperitiivi tai ruokajuoma tapaksille.